Bokning: lisa@appelgrenfriedner.se
Bokning till församlingar och ideella engagemang: cedwin@tenstagospel.se

Övriga frågor:  tgcstyrelse@gmail.com
Körledare: Cedwin Sandanam // 0707-73 22 46 // cedwin@tenstagospel.se
 

"Like Harlem in the 60's!"

Efter en konsert med Tensta Gospel Choir kom en amerikansk dam fram till körledaren och sa: "this is just like Harlem in the 60's". Och det är precis det du får när du hör Tensta Gospel Choir live, en resa rakt in i Harlems gospelhjärta. Sedan 1996 har kören samlats i Tensta och lekt med genrer som rotar sig i gospeln. Här blandas spirituals, klassisk gospel och blues med jazz, soul och funk för att skapa ett sound unikt för gospelsverige. Och hela musiksverige för den delen...

40 vokalister, ett tiotal leadsångare och ett fulladdat band bjuder på en gospelupplevelse som garanterat överträffar alla förväntningar. Det finns ett budskap. Tensta Gospel Choir levererar det.

 

Kommande spelningar

Tidigare spelningar

Tensta Gospel Choir har setts på Stockholms Konserthus, Jazzfestivalen, Stockholm Gospel Festival, Grammisgalan, Sommarkrysset, Allsång på Skansen och även med den extravaganta Jenny Wilson, ett samarbete som har fått mycket gott mottagande i Skandinavien.

12/3/2014
CHEF-galan
Grand Hotel, Stockholm

8/3/2014
Tensta Gospel Choir with Friends
Jazzklubb Fasching

22/12/2013
Julkonsert, Essinge Kyrka

14/12/2013
Julkonsert, Tenstakyrkan

24/8/2013
Stockholm Gospel Festival, Kungsträdgården

30/7/2013
Allsång på Skansen,
SVT1

28/7/2013
EM-finalen i damfotboll,
Friends Arena

Om kören

Kören bildades 1996 av Michelle Nakagawa som ett projekt med syfte att arbeta för integration mellan olika kulturer. Detta har lett till att kören alltid varit en blandad grupp människor från alla världens hörn, med olika kulturella, religiösa och socioekonomiska bakgrunder och den gemensamma passionen till sång och musik.

Körmedlemmar har kommit och gått men några av oss har varit med från starten. Tensta Gospel Choir står idag som en stark, sammansvetsad grupp av 56 medlemmar i åldrarna 17-45. Vi har ett modernt sound med inslag av soul, blues, r&b och jazz, musikgenrer som alla har sina rötter i gospeln. 

 

Varje måndag samlas vi i Tenstakyrkan för att sjunga tillsammans och ta del av guds kärlek genom gospelmusiken. Med gospelmusiken hörs och syns vi överallt. På bröllop, dop, begravningar, nattklubbar, i TV, på företagsgigs m.m. Tenstakyrkan är vår hemmaplan och där ger vi två konserter per år (jul och vår) och vi deltar även på gudstjänster.
 

Från en gudstjänst i Tenstakyrkan. Långt klipp värt att titta på...
  


 

Logga in
(för körmedlemmar)